Visum Turkije iDeal

Ga je naar Turkije dan hoor je te weten dat je een visum nodig hebt. Ook weet je wellicht al dat een visum voor Turkije sinds november 2014 via het internet is aan te vragen en dat we nu spreken van een e-visum voor Turkije oftewel een elektronisch visum. Dit e-visum kan je zelfs met iDEAL betalen. Deze gemakkelijke manier van het aanschaffen van een visum voor Turkije betekent dat je na aankomst op een luchthaven in Turkije niet meer uren hoeft te wachten in lange rijen voor het visa-loket en dat je meteen kunt doorlopen naar de douane, voor de paspoortcontrole. Een visum is echt verplicht. Kom je bij de douane en heb je geen visum bij je dan kom je Turkije niet in. Dus wees voorbereid!

Visum Turkije iDEAL?

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van iDEAL. En hierdoor behoort iDEAL tot één van de populairste betaalmiddelen van deze tijd en dat is niet onterecht. Het is veilig, betrouwbaar en snel. Ook een e-visum voor Turkije kan je met iDEAL betalen. Het werkt heel eenvoudig en is  zo geregeld.

Vraag je e-visum aan door alle relevante gegevens goed in te vullen. Neem deze gegevens over uit je paspoort of ID kaart en zorg ervoor dat ze precies overeenkomen. Een fout in het aanvraagformulier wordt niet goed gekeurd en je zal een nieuw visum moeten aanvragen. Daarbij komt ook nog, kom je in Turkije met een visum met daarop andere gegevens dan in je paspoort, dan zal je Turkije niet inkomen. Dus wees secuur met het invullen van al je gegevens.

Ben je er zeker van dat het aanvraagformulier oké is dan druk je op versturen. Er zal je worden gevraagd om het e-visum te gaan betalen. Hiervoor kun je kiezen uit diverse betaalopties. Kies in dit geval voor de optie iDEAL en druk op de knop of de link. Via een beveiligde SSL verbinding, zal je naar je eigen banksite worden gestuurd waarmee je ook het internetbankieren regelt en je online bankzaken dus mee regelt. Dit zal bekent zijn en je hoeft alleen nog maar te controleren of de gegevens omtrent de koop van je e-visum die al zijn ingevuld en klaar staan op je scherm, allemaal kloppen. Ben je er zeker van dat ook die gegevens correct zijn dan is het tijd om de betaling te versturen. Dit gaat op een beveiligde manier middels een digipas of TAN code.

Na je betaling zal de e-visum aanbieder een bevestiging ontvangen dat je betaling voor het e-visum onderweg is en jij zult bericht ontvangen dat het bedrag voor het e-visum van je rekening is afgeschreven. Je wordt vervolgens terug gebracht naar de site van het e-visum bureau en kunt de koop afsluiten.

De e-visum aanbieder kan nu verder gaan met de verwerking van je e-visum. Binnen 24 uur zal je deze als pdf in je mailbox ontvangen of binnen 1 a 2 werkdagen in je brievenbus als je hebt gekozen voor het ontvangen van je e-visum via de post. Ontvang je het e-visum in je mailbox, vergeet het dan niet uit te printen want je loopt anders het risico dat je dit gaat vergeten en je alsnog zonder visum naar Turkije afreist.