Visum Turkije prijs

Reis je naar Turkije, dan weet je als het goed is al lang dat het verplicht is om een visum voor Turkije je te hebben. Sinds april 2014, kan je als reiziger niet langer een visum bij aankomst in Turkije kopen en moet je er voor zorgen dat je het visum al in je bezit hebt voordat je naar Turkije vertrekt. Dit kan gelukkig online worden geregeld. Er zijn vele aanbieders waar je E-visums online kunt aanvragen. Maar, meerdere aanbieders, levert ook verschillende prijzen op. Heb je als reiziger geen geldig e-visum bij aankomst dan kan je de toegang tot Turkije worden geweigerd.

Visum Turkije prijs

Omdat er verschillende aanbieders zijn van e-visums voor Turkije, heb je ook te maken met verschillende prijzen.De goedkoopste is het e-visum aan te vragen via de site van de Turkse overheid www.evisa.gov.tr. Deze was tot voor kort alleen in het Engels te benaderen, maar kan nu ook in het Nederlands worden gelezen en ingevuld. Het e-visum kost hier zo’n 20 dollar per persoon wat inhoudt dat je zo rond de 20 euro uitkomt. Het enige nadeel hier is dat deze site nog niet de mogelijkheden biedt om met behulp van verschillende betalingsmethodes te betalen. Je kan hier alleen met creditcard bestellen. Ben je niet in het bezit van een creditcard dan is het niet mogelijk om bij deze site je visum te bestellen.

Visum Turkije prijs bij andere aanbieders

De kosten voor een e-visum bij andere aanbieders, verschillen per aanbieder. De meeste e-visa verkopers, berekenen een prijs vanaf 20 tot 25 euro voor één visum. Dit alles heeft te maken met extra kosten die ze doorbereken op jou als klant. Om het e-visum veilig te kunnen betalen, moeten deze aanbieders extra kosten maken om veilige verbindingen te kunnen garanderen en ook het aanbieden van meerdere betalingsmogelijkheden, brengt kosten met zich mee. Deze kosten worden daarom bij het basisbedrag van het e-visum opgeteld en levert een duurdere prijs op.

Zie je dus een aanbieder die onder de 20 euro een e-visum probeert te verkopen, wees dan alert. Het kan betekenen dat je dan een e-visum gaat betalen zonder beveiliging waardoor derden kunnen meekijken met je transacties. Wees op je hoede. Het kan een malafide aanbieder zijn.

Geldigheid visum

Een visum voor Turkije is vanaf je toeristische binnenkomst in Turkije 90 dagen achter elkaar te gebruiken. In totaal is het visum 180 dagen geldig, maar je mag dus niet langer dan 90 dagen achter elkaar in Turkije verblijven.

Iedereen heeft een e-visum nodig

Om een visum online aan te vragen heb je een geldig paspoort of ID kaart nodig. Dit betekent dat dit document nog zeker 6 maanden geldig is na je reis naar Turkije. Kinderen moeten hun eigen reisdocumenten hebben en dus moet er ook voor hen een visum aangevraagd worden. De naam die je opgeeft bij het aanvragen van een e-visum moet overeenkomen met de naam vermeld op het ticket en in je paspoort, anders wordt je aanvraag net goed gekeurd.
Na een succesvolle aanvraag, zal het e-visum via e-mail binnen 24 uur worden verzonden. Dit visum moet je printen en tonen bij aankomst in Turkije.